Kesemua mereka ditahan dalam serbuan sepasukan anggota dan pegawai polis Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik ne­geri kira-kira pukul 8 pagi ini di pangsapuri yang terletak di Bayan Lepas, di sini.
Selain pasangan itu serta dua anak mereka masing-masing berusia satu dan tujuh tahun, turut ditahan dalam serbuan tersebut ialah pembantu rumah mereka.
Menurut sumber polis, pasa­ngan terbabit bersama anak dan pembantu rumah mereka ditahan setelah pemeriksaan di dalam rumah mereka menemukan sejumlah dadah dipercayai jenis ketamin.
“Hasil pemeriksaan juga mene­mukan pelbagai peralatan yang disyaki digunakan pasangan ter­babit untuk memproses dadah dan semua peralatan itu telah dirampas,” katanya hari ini.
Bagaimanapun, tambah sumber terbabit, siasatan lanjut sedang dijalankan bagi menentukan sama ada pasangan berkenaan terlibat dengan sindiket pengedaran dadah lain termasuk dari luar negara.
Menurutnya, polis juga sedang menyiasat berhubung tempoh pasangan itu mula menjadikan pangsapuri mereka sebagai makmal dadah.
“Selain itu, perintah reman terhadap pasangan berkenaan dan pembantu rumahnya juga sedang diusahakan bagi memudahkan siasatan.
“Kes disiasat di bawah Seksyen 39B Akta Dadah Berbahaya 1952,” jelas sumber itu lagi.