Search This Blog

Wednesday, May 11, 2016

Rempuh bas: Suami isteri cedera


HAMIZAH BASIR
10 MEI 2016
Rempuh bas: Suami isteri cedera

 Rempuh bas: Suami isteri cedera Proton Waja yang dinaiki suami isteri remuk selepas berlanggar dengan bas sekolah di Jalan Serting- Bahau, di sini, petang tadi.
JEMPOL - Sepasang suami isteri cedera selepas kereta yang dinaikinya merempuh bas sekolah di Jalan Serting-Bahau, dekat sini, petang tadi.

Dalam kejadian kira-kira 2.50 petang itu, suami isteri yang menaiki kereta jenis Proton Waja itu dikatakan dalam perjalanan dari arah Serting ke Bahau.

Ketua operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat Bahau, Pegawai Bomba Kanan II, Kamaruzzaman Md Salleh berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan kira-kira jam 2.54 petang dan bergegas ke lokasi kejadian.

"Sebuah jentera bersama enam anggota dikejarkan ke lokasi kejadian dan sebaik tiba kelihatan semua murid sekolah berada di luar bas.

"Pasangan suami isteri berusia 50an itu telah dikeluarkan oleh bantuan orang awam dan dikejarkan ke hospital kerana mengalami kecederaan,"katanya di sini, hari ini.

Menurutnya, pemandu bas dan 30  penumpang murid sekolah itu tidak mengalami sebarang kecederaan.

"Bas dipercayai dalam perjalanan pulang menghantar murid-murid ke rumah masing-masing dari arah Jalan Bahau ke Serting.

"Kemalangan dipercayai berlaku secara berhadapan apabila kedua-dua kenderaan mengalami remuk di bahagian depan sebelah kanan," katanya.

Katanya, kes diserahkan kepada pihak polis untuk siasatan dan tindakan lanjut.

No comments:

Post a Comment