Search This Blog

Thursday, May 12, 2016

Padah rogol kekasih bawah umur
WAN ZUKARMAN (kiri) diiringi anggota polis selepas dijatuhkan hukuman penjara 13 tahun dan dua sebatan atas kesalahan merogol kekasihnya di Mahkamah Sesyen, Kota Bharu semalam.


KOTA BHARU – Seorang pemuda menerima padah apabila dijatuhi hukuman penjara 13 tahun dan dua sebatan selepas didapati bersalah merogol seorang remaja berusia 15 tahun yang juga kekasihnya oleh Mahkamah Sesyen di sini semalam.
Hakim Ahmad Bazli Bahruddin menjatuhkan hukuman tersebut terhadap Wan Zukarman Wan Omar, 23, selepas dia mengaku bersalah terhadap pertuduhan yang dibacakan.
Dia didakwa merogol mangsa yang berusia 15 tahun ketika kejadian di sebuah rumah di sebuah kampung di sini kira-kira pukul 3.30 petang pada 25 Oktober 2013.
Tertuduh didakwa mengikut Seksyen 376 (1) Kanun Keseksaan yang jika sabit kesalahan boleh dipenjara maksimum 20 tahun dan boleh juga dikenakan sebatan.
Timbalan Pendakwa Raya, Fahrul Razi Zainal Abidin memohon mahkamah menjatuhkan hukuman berat terhadap tertuduh berikutan mangsa masih berusia di bawah umur iaitu 15 tahun.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0512&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_10.htm#ixzz48O2folaG 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment