Search This Blog

Sunday, May 15, 2016

Mayat bayi ditemui di gerai pisang goreng

SABTU, 14 MEI 2016 @ 5:08 PM


 Oleh Mohamed Sahidi Yusof bhkb@bh.com.my


PENDUDUK melihat mayat bayi perempuan malang (gambar kecil) yang ditinggalkan di atas meja di sebuah gerai di Kampung Belimbing, Tanah Merah, pagi tadi. - Foto ihsan pembaca


 TANAH MERAH: Mayat bayi perempuan yang masih bertali pusat ditemui di gerai menjual pisang goreng di hadapan Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Belimbing di sini, pagi tadi.

Bayi dipercayai baru dilahirkan itu ditemui berbalut dalam tuala berwarna putih. Anisah Awang Senik, 46, menemui mayat itu ketika bersiap untuk memulakan perniagaan di gerai pisang gorengnya pada kira-kira jam 10 pagi.

Ketika berkemas sebelum memulakan perniagaan, beliau terlihat bungkusan tuala di atas meja makan gerainya. "Saya mendekati untuk melihatnya dan tergamam apabila melihat bayi berwajah kebiruan dipercayai sudah tidak bernyawa dibalut dalam tuala berkenaan.

 "Mulanya saya ingin membuka tuala itu tetapi tidak berani menyentuhnya, lalu meminta orang ramai berhampiran supaya menghubungi polis," katanya.

Anisah berkata, mayat bayi itu dipenuhi semut di kaki dan badan. Sementara itu, Ketua Polis Daerah Tanah Merah, Deputi Superintendan Suzaimi Mohamad, mengesahkan kejadian berkenaan. "Mayat bayi itu dihantar ke Hospital Tanah Merah (HTM) untuk pemeriksaan lanjut," katanya.

Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/153564

No comments:

Post a Comment