Search This Blog

Wednesday, May 11, 2016

Lelaki ditahan, sorok kereta curi di belakang rumah


MASTURAH SURADI
11 MEI 2016

Lelaki ditahan, sorok kereta curi di belakang rumah

 Lelaki ditahan, sorok kereta curi di belakang rumah Kereta yang dijumpai di belakang rumah suspek di Kampung Gembut, Tanjung Sedili
KOTA TINGGI - Tindakan seorang lelaki menyorokkan sebuah kenderaan curi di belakang rumahnya tidak berhasil apabila ditahan polis Jumaat lalu.

Ketua Polis Daerah Kota Tinggi, Superintendan Rahmat Othman berkata, tangkapan dilakukan dalam Ops Bersepadu Khas oleh sepasukan empat anggota diketuai Ketua Polis Balai Kuala Sedili, Sarjan Mejar Md Tawal Abd Manap.

Menurutnya, bertindak atas maklumat pasukan itu melakukan serbuan kira-kira jam 5.15 petang di sebuah rumah dekat Kampung Gembut, Tanjung Sedili.

"Dalam serbuan itu, seorang lelaki berusia 28 tahun yang juga tuan rumah telah ditahan. Pemeriksaan di bahagian belakang rumah itu turut menjumpai sebuah kereta jenis Isuzu berwarna hitam.

"Semakan mendapati kenderaan tersebut masih dilaporkan hilang pada 25 April lalu di Pasir Gudang dan kes tersebut disiasat bawah Seksyen 379A Kanun Keseksaan," katanya semalam.

Rahmat berkata, suspek adalah penduduk tempatan dan pernah ditahan bersabit kes penagihan dadah.

"Suspek juga dipercayai terlibat dengan kegiatan mencuri motosikal di kawasan Kampung Gembut, Kuala Sedili. Pihak polis kini masih menjalankan siasatan lanjut terhadap suspek," katanya lagi.

No comments:

Post a Comment