Search This Blog

Sunday, May 15, 2016

Doktor sakit puan dituduh 'pencuri' telur

AHAD, 15 MEI 2016 @ 12:39 AM SEVERINO Antinori. - Foto AFP

 ROME: Pakar sakit puan yang terkenal dengan kontroversi membantu wanita berusia 60-an untuk mendapatkan zuriat ditahan di rumahnya dekat sini kerana disyaki mengeluarkan telur daripada ovari pesakit tanpa kebenaran.

Peguam yang mewakili Severino Antinori yang juga terkenal dengan jolokan 'pakar sakit nenek' menyangkal tuduhan itu dan mendakwa anak guamnya adalah mangsa cubaan peras ugut.

 Polis berkata, Antinori, 70, ditahan di Lapangan Terbang Fiumicino, Rome pada pagi Jumaat lalu susulan aduan yang difailkan seorang wanita berusia 24 tahun yang mendakwa mendapatkan rawatan masalah ketumbuhan pada ovari.

Mangsa warga Sepanyol seorang jururawat berkelayakan yang baru bertugas di klinik terbabit. Dia dikatakan cuba mendapatkan rawatan selepas dipastikan mempunyai ketumbuhan pada ovari.

Wanita itu berkata, ketika mendapatkan rawatan pada 5 April lalu, pakar terbabit dikatakan mengambil telefon bimbit lalu membius dan melakukan pembedahan tanpa kebenaran.

Susulan kejadian itu, lesen Antinori digantung selama setahun dan diarahkan tinggal di rumah sementara siasatan lanjut dijalankan atas tuduhan mencuri dan menyebabkan kecederaan. - AFP

Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/153685

No comments:

Post a Comment