Search This Blog

Tuesday, April 12, 2016

Dua bersaudara maut di LPT2Keadaan lori selepas nahas di Kilometer 282.6 Lebuh Raya Pantai Timur Dua (LPT2) berhampiran dengan susur masuk Plaza Tol Chukai petang semalam.

KEMAMAN – Dua bersaudara maut apabila sebuah lori yang dinaiki mereka terlibat dalam kemalangan di Kilo­meter (KM) 282.6 Lebuh Raya Pantai Timur 2 (LPT2) berhampiran dengan susur masuk Plaza Tol Chukai petang semalam.

Dalam kejadian pukul 6 petang itu Jailani Jusoh, 26, dan sepupunya, Muhamad Safwan Abu Bakar, 18, maut apabila lori tiga tan yang dipandu oleh Jailani dikatakan hilang kawalan sebelum terbalik.

Kedua-dua mang­sa berasal dari Kampung Manir, Kuala Terengganu dan bekerja di sebuah koperasi di Bandar Kuala Terengganu.

Ketika kejadian mereka dalam perjalanan pulang dari mengambil bara­ngan elektrik untuk kegunaan koperasi tersebut di Kuala Lumpur.

Ketua Polis Daerah Kemaman, Superitendan Mohd. Said Ibrahim ketika dihubu­ngi berkata, kejadian berlaku di satu laluan lurus dan ketika kejadian keadaan jalan tidak basah dan keadaan trafik tidak sibuk.Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0412&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_08.htm#ixzz45bHc1lbJ
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment