Search This Blog

Tuesday, April 12, 2016

Drone sesat 
pecah masuk pejabat


12 April 2016 1:02 AM
Drone yang merempuh tingkap pejabat David Perel sehingga mencederakan

Drone yang merempuh tingkap pejabat David Perel sehingga mencederakan kepalanya, baru-baru ini. AGENSI
CAPE TOWN 11 April – Seorang lelaki berdepan detik cemas selepas didatangi sebu­ah drone yang ‘sesat’ di peja­batnya se­hing­ga men­da­tangkan ke­cederaan di kepalanya, ba­ru-baru ini.
Menurut The Huffington Post, David Perel yang bekerja sebagai pereka aplikasi Internet memberitahu, insiden tersebut berlaku ketika dia sedang membuat kerja di tempat duduk sebelum tingkap pejabatnya pecah akibat dirempuh drone tersebut.
“Pada awalnya saya menyangka bunyi kuat itu adalah bom yang meletup di luar bangunan,” ujarnya yang menceritakan insiden tersebut di Instagram miliknya.
Katanya, drone itu masuk ke ruang pejabatnya menerusi tingkap yang pecah, sebelum mengenai kepalanya, mengakibatkan dia mengalami lebam.
Sejurus insiden tersebut berlaku, Perel terus mengeluarkan kad memori dari drone tersebut dan menyunting semula rakaman pelanggaran berkenaan sebelum memuat naiknya di laman sosial.
- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/luar-negara/drone-sesat-8232-pecah-masuk-pejabat-1.244635#sthash.t37bS6PY.dpuf

No comments:

Post a Comment