Search This Blog

Sunday, March 27, 2016

Terkorban semasa ke tempat kerja


KEADAAN van pekerja yang remuk setelah terlibat dalam satu kemalangan dengan lori pasir di Jalan Seelong dekat Kulai semalam.


KULAI – Enam pekerja sebuah kilang elektronik maut setelah van pekerja yang dinaiki mereka bertembung dengan sebuah lori pasir dalam satu kemalangan di sebatang selekoh di Jalan Seelong berdekatan Kampung Seelong Jaya dekat sini semalam.
Turut terkorban dalam kejadian kira-kira pukul 6 pagi itu ialah pemandu van berkenaan.
Difahamkan, enam mangsa maut di tempat kejadian akibat kecederaan parah pada kepala dan badan.
Mereka ialah pemandu van iaitu R. Shanmugam, 26, manakala pekerja kilang ialah Lumie Deyo, 30; Julasri Jahual, 26; Nurhakim Bassal, 25; Rafidah Zul, 27 dan Florina Tihong, 24.
Seorang lagi mangsa, Norsaila Mohd Nor, 32, pula me­ninggal dunia semasa mendapatkan rawatan di Hospital Temenggong Seri Maharaja Tun Ibrahim (HTSMTI), Kulai di sini.
Pekerja kilang yang terselamat, Victoria Iring, 21, pula cedera parah dan dikejarkan ke Hospital Sultanah Aminah (HSA) Johor Bahru, manakala pemandu lori, Abdul Rosni Awang, 41, yang cedera ringan kini dirawat di HTSMTI,
Difahamkan, van jenis To­yota Hiace itu yang mengambil penumpangnya di sekitar Taman Rinting, Masai dalam perjalanan untuk menghantar kesemua mangsa bekerja di kilang VS Elektronik di Taman Perindustrian Senai yang terletak kira-kira 6 kilometer dari lokasi kejadian.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0327&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_01.htm#ixzz443QjSwij 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment