Search This Blog

Tuesday, March 29, 2016

BMW 320i hangus dijilat apiAnggota bomba memadamkan kebakaran sebuah kereta BMW 320i di Jalan Permas Barat, Bandar Baru Permas Jaya, Johor Bahru kelmarin.


JOHOR BAHRU – Seorang ejen insurans wanita mengalami kerugian kira-kira RM200,000 apabila kereta mewah jenis BMW 320i yang dipandunya tiba-tiba terbakar selepas enjin berasap di Jalan Permas Barat, Bandar Baru Permas Jaya di sini kelmarin.
Dalam kejadian pada pukul 11 malam itu, pemilik kereta, Ong Waini, 47, bersama keraninya sempat menyelamatkan diri dengan keluar daripada BMW terbabit selepas terhidu bau hangit sebelum api muncul daripada bahagian enjin.
Menurut Waini, sebelum kejadian, mereka dalam perjalanan pulang dari Seri Alam, Pasir Gudang dekat sini menuju ke Permas Jaya selepas selesai berjumpa pelanggan.
“Ketika memandu, saya terhidu bau hangit dan asap namun saya menyangka bau itu datangnya dari kawasan sekeliling. Bagaimanapun, tiba-tiba ada pengguna jalan raya lain memberitahu ternampak asap keluar daripada enjin kereta saya.
“Saya kemudian terus memberhentikan kereta dan keluar bersama kerani untuk menyelamatkan diri,” cerita­nya ketika dihubungi di sini semalam.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0329&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_06.htm#ixzz44F7rg0W7 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment