Search This Blog

Thursday, February 11, 2016

Remaja hilang ditemui lemas dalam sawah

KHAMIS, 11 FEBRUARI 2016 @ 5:14 PM
Oleh Mohd Zulkifli Zainuddin

PASIR MAS: Mayat remaja lelaki berusia 14 tahun yang dilaporkan hilang semalam, ditemui lemas oleh penduduk kampung dalam sawah padi di Kampung Teliar, Bunut Suss, di sini kira-kira jam 2 petang tadi.
Mayat Mohamad Dan Danish Zulkifli kemudian dibawa ke Hospital Pasir Mas oleh anggota bomba, keluarga dan penduduk kampung untuk bedah siasat.
Mayat mangsa ditemui selepas hampir 24 jam pencarian di sekitar Kampung Teliar termasuk tali air berdekatan padi sawah.
Sebelum kejadian kira-kira 10.30 pagi semalam, Mohamad Dan Danish bersama datuknya, Sulaiman Latiff, 70 berjalan kaki dari rumahnya ke sawah sejauh satu kilometer untuk menebas.
IBU mangsa, Zarini Sulaiman menunjukkan lokasi mayat anaknya, Mohamad Dan Danish Zulkifli yang ditemui dalam sawah padi di Kampung Teliar, Bunut Suss, di Pasir Mas, petang tadi. - Foto Nik Abdullah Nik Omar
Namun, selepas berehat, didapati mangsa turut mempunyai penyakit sawan sejak berumur empat tahun tiba-tiba hilang berhampiran tali air di kawasan sawah padi itu.
Bapa saudaranya, Che Ali Cek kob, 33, ketika dihubungi, bersyukur mayat anak saudaranya berjaya ditemui selepas hampir 100 penduduk termasuk anggota bomba dan polis berusaha mencari.
"Alhamdulillah, akhirnya tanda tanya kehilangan Danish terjawab apabila ditemui dalam sawah padi. Jenazah Danish akan ditanam di Tanah Perkuburan Islam Bunut Susu malam ini," katanya.

No comments:

Post a Comment