Search This Blog

Thursday, February 11, 2016

Lelaki maut kereta bertembung bas ekspres

KHAMIS, 11 FEBRUARI 2016 @ 10:50 AM


Oleh Faizul Azlan Razak bhkt@bh.com.my Keadaan kereta
 PROTON Wira Aeroback mangsa yang remuk teruk selepas bertembung dengan bas ekspres di Jalan Kuala Berang berhampiran Kampung Pengadang Baru, Kuala Terengganu, awal pagi ini.

KUALA TERENGGANU: Seorang lelaki maut selepas kereta dipandunya bertembung bas ekspres di Jalan Kuala Berang di Kampung Pengadang Baru, di sini, awal pagi tadi.

Mohd Zulhilmi Mohamad Nor, 26, dari Kampung Gelugor Kedai yang memandu PROTON Wira Aeroback, dilaporkan mati di tempat kejadian akibat tersepit di tempat duduknya dalam kejadian kira-kira jam 5.50 pagi itu.

 Bas ekspres berkenaan dikatakan dalam perjalanan dari Padang Midin menghala pusat bandar ini. Punca sebenar kejadian bagaimanapun masih dalam siasatan.

Jurucakap Bomba dan Penyelamat berkata, sepasukan enam anggota bomba dihantar ke tempat kejadian untuk mengeluarkan Mohd Zulhilmi yang tersepit sebelum pegawai perubatan mengesahkan mangsa sudah meninggal dunia. Jenazah dibawa ke Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) untuk bedah siasat.
 Keadaan kereta PROTON Wira Aeroback mangsa yang remuk teruk selepas bertembung dengan bas ekspres di Jalan Kuala Berang berhampiran Kampung Pengadang Baru, Kuala Terengganu, awal pagi ini.  

Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/123265

No comments:

Post a Comment