Search This Blog

Saturday, February 6, 2016

6 remaja didakwa aibkan pelajar


PETALING JAYA – Enam remaja lelaki termasuk empat juvana yang rakaman perbuatan mereka memaksa dua pelajar sekolah mene­ngah menyalak bagai anjing dan menjilat jalan tar menjadi viral di laman sosial dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini semalam atas pertuduhan meng­aibkan kehormatan kedua-dua remaja berkenaan.
Tiga tertuduh berusia 17 tahun yang keciciran persekolahan sejak setahun lalu membuat pengakuan bersalah selepas pertuduhan terhadap mereka dibacakan di hadapan Majistret Fadzlin Suraya Mohd. Suah.
Bagaimanapun, tiga lagi tertuduh, Lim Koo Boo Kean, 19, yang merupakan pelajar sebuah kolej swasta, Tan Jze Keong, 18, yang sedang menunggu keputusan peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia serta seorang lagi tertuduh juvana berusia 17 tahun yang juga tidak lagi bersekolah mengaku tidak bersalah dan memohon untuk dibicarakan.
Difahamkan, kesemua tertuduh pernah belajar di sekolah yang sama de­ngan kedua-dua mangsa di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Taman Sea di sini.
Pendakwaan dikendalikan oleh Timbalan Pendakwa Raya, Saphirra Selamat manakala Boo Kean dan Jze Keong diwakili peguam bela, Datuk Suraj Singh.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0206&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_03.htm#ixzz3zL1xpwGX 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment