Search This Blog

Friday, January 22, 2016

Polis bongkar kegiatan curi kenderaan di Lembah Klang

JUMAAT, 22 JANUARI 2016 @ 4:50 PM

Oleh Norzamira Che Noh


KETUA Polis Daerah Shah Alam, ACP Shafien Mamat (dua dari kiri) bersama pegawai siasatan menunjukkan kenderaan yang dirampas dalam kes curi kenderaan di Sidang Media Ibu Pejabat Polis Daerah Shah Alam. - Foto Roslin Mat Tahir
SHAH ALAM: Penahanan seorang lelaki warga Myanmar yang sedang menolak sebuah motosikal, dipercayai dicuri di Alam Impian pada Ahad lalu, membongkar kegiatan curi kenderaan di sekitar Lembah Klang.
Dalam kejadian jam 11 malam itu, anggota polis yang sedang membuat rondaan, terserempak dengan lelaki berkenaan yang berkelakuan mencurigakan.
Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Shafien Mamat, berkata anggota polis berkenaan kemudian menahan lelaki terbabit untuk pemeriksaan dan didapati tidak memiliki dokumen pengenalan diri yang sah.
Soal siasat ke atas lelaki 29 tahun itu membawa kepada penemuan beberapa buah kenderaan curi di kawasan lapang di Padang Jawa.
"Siasatan lanjut membawa kepada penemuan sebuah PROTON Saga, Nissan Sunny serta dan sebuah lori Daihatsu, dipercayai kenderaan curi bernilai RM70,000," katanya di sini, hari ini.
Shafien berkata, usaha mengesan saki-baki kumpulan curi kenderaan itu agak sukar kerana suspek enggan memberi kerjasama.
Suspek ditahan reman sehingga Isnin untuk siasatan lanjut dan kes disiasat mengikut Seksyen 379A Kanun Keseksaan kerana kesalahan mencuri kenderaan.

No comments:

Post a Comment