Search This Blog

Monday, January 18, 2016

Pemandu lori pasir direman empat hari

Kluang: Pemandu lori pasir yang terbabit dalam kemalangan sehingga menyebabkan bayi lapan bulan terbunuh di Kilometer 55.8 Jalan Mersing semalam, direman selama empat hari mulai hari ini.
Ketua Polis Daerah Kluang, Asisten Komisioner Muhamad Laham berkata, ujian air kencing mendapati pemandu lori berkenaan bebas daripada pengaruh dadah ketika kejadian dan semakan rekod jenayah lampau turut mendapati dia tidak pernah terbabit dalam jenayah.
"Hasil semakan mendapati pemandu lori berkenaan mempunyai 23 saman, 19 daripadanya sudah dibayar namun mempunyai dua waran tangkap daripada empat saman yang belum dijelaskan itu.
"Dua waran tangkap adalah membabitkan kesalahan masing-masing satu kesalahan menggunakan alat komunikasi ketika memandu, manakala satu lagi adalah kesalahan kemalangan jalan raya mengikut peraturan 10 LN 166/59 (gagal mengawal kenderaan semasa memandu dan menyebabkan kemalangan) di Johor Bharu Utara (JBU)," katanya.
Katanya, semua kenderaan yang terbabit dalam kemalangan itu kini masih ditahan untuk pemeriksaan oleh Puspakom khususnya lori pasir berkenaan yang menjadi punca utama kemalangan maut itu berlaku.
"Keputusan berkaitan dengan pemeriksaan itu akan diketahui dalam masa terdekat ini," katanya.
Artikel ini disiarkan pada : Ahad, 17 January 2016 @ 4:53 PM


KERETA mangsa yang remuk selepas kemalangan dengan lori pasir, semalam. FOTO Adnan Ibrahim
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/108019#sthash.LSaScsBZ.dpuf

No comments:

Post a Comment