Search This Blog

Wednesday, January 27, 2016

Pemandu lori kena jel 18 tahun
Arman dibawa keluar oleh seorang anggota polis selepas dijatuhkan hukuman penjara 18 bulan oleh Mahkamah Tinggi Shah Alam semalam.


SHAH ALAM – Seorang pemandu lori yang dituduh menyebabkan kematian seorang bayi berusia 10 bulan yang juga merupakan anak saudaranya, dua tahun lalu dijatuhkan hukuman penjara 18 tahun oleh Mahkamah Tinggi di sini semalam.
Hakim Datuk Abdul Halim Aman, menjatuhkan hukuman itu kepada Arman Tarlin, 34, selepas bapa kepada dua orang anak itu mengaku bersalah menyebabkan kematian bayi tersebut.
Hukuman itu berkuat kuasa mulai dari tarikh tertuduh ditangkap pada 17 Disember 2013.
Abdul Halim sebelum menjatuhkan hukuman tersebut turut menegur tindakan kejam tertuduh kerana sebagai bapa saudara, dia tidak seharusnya berkelakukan sedemikian.
“Saya anggap kes ini serius. Pukulan apa yang kamu lakukan terhadap bayi itu dengan niat sebagai pengajaran, tidak boleh diterima akal. Walaupun (mangsa) bukan anak kamu, kita ada fikiran dan gunakan kewarasan.
“Bayi berusia 10 bulan, apa yang boleh harapkan. Jangan marah kepada yang lain, lepaskan (kemarahan) kepada yang lain. Sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tidak berguna,” katanya.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0127&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_10.htm#ixzz3yPiLKojj 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment