Search This Blog

Wednesday, January 27, 2016

Dituduh menyamar polis trafik


Rahiman (kanan) dan Zainul Rizal dibawa keluar selepas mengaku tidak bersalah menyamar sebagai anggota polis trafik di Mahkamah Majistret Kuala Lumpur semalam.


KUALA LUMPUR – Dua lelaki didakwa di Mahkamah Majistret di sini semalam atas pertuduhan menyamar sebagai anggota polis dan menjalankan tugas me­ngiringi kenderaan awal bulan ini.
Pengawal peribadi, Rahiman Ghazali, 39, dan peniaga pasar malam, Zainul Rizal Zaini, 39, membuat pengakuan tidak bersalah selepas pertuduhan dibacakan secara berasi­ngan di hadapan Majistret Mohd. Rehan Mohd. Aris.
Berdasarkan pertuduhan, Rahiman dan Zainul Rizal didakwa menyamar sebagai anggota polis de­ngan berpakaian dan menggunakan motosikal jenis Honda CBX750 menyerupai anggota polis trafik serta menjalankan tugas mengiring di Jalan Raja Chulan menghala ke Jalan Tun Razak di sini pada pukul 7 petang, 5 Januari lepas.
Kedua-duanya dituduh mengikut Seksyen 170 Kanun Keseksaan kerana menyamar sebagai anggota polis yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum dua tahun atau denda atau kedua-duanya sekali jika sabit kesalahan.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0127&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_05.htm#ixzz3yPir9Hs8 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment