Search This Blog

Friday, January 29, 2016

4 sahabat maut kemalangan
SUNGAI BULOH – Empat sahabat maut selepas motosikal yang ditunggang mereka terbabas sebelum merempuh belakang sebuah treler di Kilometer 12.8 Lebuh Raya Guthrie berhampiran Stesen Penguat kuasa Jabatan Pe­ngangkutan Jalan (JPJ) Elmina Selatan di sini kelmarin.
Dalam kejadian pada pukul 11.32 malam itu, Shariffudin Zailani, 21, Syawalnizam Azman, 21, Muhammad Habiibullah Ruslan, 20, dan Mohd. Zaki Yahya, 23, maut di lokasi kejadian selepas mengalami kecederaan parah pada badan.
Malah, tiga buah motosikal Kawasaki RR yang ditunggang tiga penunggang bersama pembonceng, Shariffudin itu rosak teruk akibat kejadian berkenaan.
Ketua Polis Daerah Sungai Buloh, Superintendan Mohd. Rozi Jidin berkata, kejadian dipercayai berlaku apabila ke­semua mangsa sedang berkonvoi dari arah Sungai Buloh menuju ke Shah Alam.
Katanya, dalam perjalanan itu kesemua mereka dikatakan berlumba sesama sendiri di lebuh raya berkenaan sebelum merempuh bahagian belakang sebuah treler.
“Rempuhan yang kuat itu menyebabkan empat mangsa mening­gal dunia di tempat kejadian. Kita percaya kesemua mereka berlumba sehinggakan tidak dapat mengelak sebuah treler yang berada di hadapan.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0129&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_08.htm#ixzz3ya1GUMyM 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment