Search This Blog

Friday, January 29, 2016

26 kereta mewah seludup disita
RAMLI (dua dari kiri) melihat sebahagian daripada 26 kenderaan mewah yang berjaya disita selepas Majlis Sambutan Hari Kastam Sedunia di Menara Kastam Johor, Johor Bahru semalam.


JOHOR BAHRU – Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) berjaya menyita sebanyak 26 buah kenderaan mewah yang diseludup dari negara jiran hasil serbuan di beberapa lokasi simpanan kenderaan di sekitar bandar ini sejak minggu lepas.
Pengarah JKDM negeri, Datuk Ramli Johari berkata, kenderaan yang ditaksirkan bernilai RM1.1 juta melibatkan cukai sebanyak RM1.8 juta itu dirampas hasil maklumat orang ramai dan cawangan risikan JKDM.
“Antara kenderaan mewah yang dirampas termasuk Toyota Alphards, Mercedez Benz Brabus, Toyota Lexus, Honda Integra, Mazda 5, Nissan Silvia selain motosikal berkuasa tinggi.
“Siasatan awal mendapati kesemua kenderaan itu telah dibatalkan pendaftaran di negara jiran (Singapura) sebelum dibawa masuk ke negeri ini,” katanya pada sidang akhbar selepas Majlis Sambutan Hari Kastam Sedunia di Menara Kastam Johor di sini semalam.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0129&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_06.htm#ixzz3ya1R2o5e 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment