Search This Blog

Tuesday, October 27, 2015

Pelajar Tingkatan Empat Maut Dalam Kemalangan Motosikal


Diterbitkan: Selasa, 27 Oktober 2015 4:49 PM
Gambar hiasan.

KOTA TINGGI: Seorang pelajar lelaki tingkatan empat maut apabila motosikal yang ditungganginya melanggar sebuah kereta di Kilometer 30.5, Jalan Kulai-Kota Tinggi, dekat sini, petang Isnin.
Ketua Polis Daerah Kota Tinggi Supt Rahmat Othman berkata pada kejadian pukul 6 petang itu, Azmil Azali Adam All Halid bersama rakannya, Muhammad Tuah Bahtiardi, 16, sedang menuju ke Kulai dari arah Kota Tinggi.
"Motosikal jenis Yamaha RXZ yang ditunggang mangsa telah melanggar bahagian tepi sebelah kiri motokar jenis Proton Persona yang mahu masuk ke simpang Kampung Tersusun Sri Delima," kata beliau dalam satu kenyataan di sini Selasa.
Mangsa meninggal dunia ketika dalam perjalanan mendapatkan rawatan di Hospital Kota Tinggi, manakala Muhammad Tuah mengalami cedera di bahagian kaki.
Sementara itu, pemandu kereta berusia 28 tahun tidak mengalami sebarang kecederaan.
Azmil Azali merupakan pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Linggiu dan Muhammad Tuah pelajar SMK Laksamana dan mereka berdua berasal dari Kampung Semanggar Dalam, Kota Tinggi.
Sementara itu, Rahmat berkata seorang lelaki maut apabila motosikal yang  ditungganginya terbabas gara-gara cuba mengelak daripada melanggar seekor musang.
Beliau berkata kejadian disedari anggota peronda yang membuat rondaan  di Kilometer 8.8, Jalan Perani-Lok Heng berhampiran simpang masuk Pusat Rawatan Dan Pemulihan (CRCC) Kota Tinggi, pada pukul 2.50 pagi Selasa.
Mangsa, Mohamad Asyek Yusof, 31, dipercayai cuba mengelak tetapi melanggar musang yang melintas jalan menyebabkan motorsikal terbabas ke bahu jalan arah bertentangan.
Akibat dari kemalangan itu, mangsa didapati meninggal dunia di tempat kejadian, kata Rahmat.
Kedua kes itu disiasat di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987, kata beliau. - BERNAMA

No comments:

Post a Comment