Polis kemudiannya me­lancarkan gerakan memburu suspek secara besar-besaran termasuk me­ngadakan sekatan jalan raya. Kereta peronda Proton Wira itu hanya ditemukan semula pukul 9.30 pagi ini di kawasan Kangkar Tebrau, kira-kira 20 kilometer dari tempat kejadian.
Ketua Polis Daerah Seri Alam, Superintenden Abdul Samad Salleh berkata, suspek yang berusia 22 tahun itu bagaimanapun telah dibawa oleh keluarga­nya untuk menyerah diri di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) kira-kira pukul 2 petang ini.
Menurutnya, lelaki tersebut sebelum itu ditahan dua anggota peronda polis terbabit kerana dipercayai cuba menyamun seorang lelaki warga Pakistan di kawasan kilang di Jalan Bukit 8, dekat sini pukul 9.03 malam.
Selepas ditahan, suspek yang telah digari dimasukkan ke dalam kereta pe­ronda, manakala ke­dua-dua anggota berkenaan berada di luar kenderaan itu untuk mengambil butiran mangsa.
“Tiba-tiba suspek yang berada dalam kereta peronda tersebut bertindak me­larikan ken­deraan itu. Suspek berasal dari Kampung Sayang, Tanjung Sedili, Kota Tinggi,” katanya dalam satu kenya­taan di sini hari ini.