Search This Blog

Thursday, August 27, 2015

Kereta bertembung, dua maut di Batu Pahat


26 OGOS 2015Kemalangan
Kemalangan

JOHOR BAHRU - Dua lelaki maut manakala seorang lagi cedera apabila dua kereta bertembung di Batu 3 Jalan Yong Peng, dekat Batu Pahat semalam.

Ketua Polis Daerah Batu Pahat, Asisten Komisioner Din Ahmad, berkata mereka yang maut  dikenali sebagai Mohd Rizal Mohd Radin, 35, dan Lim Tong Hain @ Lim Tong Haw,62, manakala mangsa yang cedera pula adalah Tan Kean Joo, 28.

Kemalangan kira-kira jam 7.15 malam itu dipercayai berlaku apabila kereta Proton Saga dipandu Mohd Rizal dari arah Ayer Hitam menuju ke Yong Peng, hilang kawalan selepas melalui kawasan yang baru ditaburkan dengan batu kerikil untuk kerja penurapan.

Ia menyebabkan kereta Mohd Rizal terbabas lalu masuk ke laluan bertentangan dan bertembung dengan sebuah kenderaan pacuan empat roda Toyota Hilux.

"Pertembungan mengakibatkan Mohd Rizal dan rakan (penumpang depan) mati di tempat kejadian manakala pemandu kereta Toyota itu pula cedera," katanya yang dihubungi Bernama, di sini hari ini.

Mayat kedua-dua mangsa dihantar ke hospital untuk bedah siasat dan polis menyifatkan kejadian berpunca akibat kecuaian mangsa sendiri. - Bernama

No comments:

Post a Comment