Search This Blog

Wednesday, June 24, 2015

Minyak masak tumpah tercemar

Johor Bahru: Tindakan segelintir penduduk berdekatan Taman Dahlia, Pasir Gudang memungut sisa tumpahan minyak masak yang tercemar di dalam longkang ekoran kemalangan kenderaan itu Ahad lalu boleh menjejaskan kesihatan.
Pengerusi Jawatankuasa Kesihatan dan Alam Sekitar negeri, Datuk Ayub Rahmat berkata, ia penting kerana lokasi tumpahan minyak kotor dan tercemar.
"Saya ingin mengingatkan mereka yang mengambil minyak masak itu supaya tidak menggunakannya supaya tidak menjejaskan kesihatan.
"Perkara itu berlaku di luar kawalan, namun akan merujuk kepada jabatan kesihatan apatah lagi kesan sampingan daripda penggunaanya," katanya dihubungi, hari ini.
Dalam kejadian pada 2 petang Ahad lalu, lori kontena yang membawa muatan minyak masak terbalik dalam kemalangan membabitkan lori di persimpangan lampu isyarat Taman Dahlia, Pasir Gudang.
Kemalangan itu menjadi viral di media sosial, malah ramai yang dilihat memungut minyak masak di dalam longkang tanpa memikirkan tahap kebersihannya.
Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 23 Jun 2015 @ 11:18 PM


ORANG ramai dilihat memungut sisa tumpahan minyak masak selepas kemlangan kendaraan yang membawa muatan itu. FOTO ihsan pembaca
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/59635#sthash.1UMPvZO2.dpuf

No comments:

Post a Comment