Search This Blog

Sunday, March 29, 2015

Dua lelaki rompak barang kemas RM100,000


29 Mac 2015


BUKIT MERTAJAM - Dua lelaki bersenjatakan tukul besi melarikan satu dulang barang kemas bernilai RM100,000 dalam kejadian rompakan yang berlaku tidak sampai seminit di sebuah kedai emas di Jalan Pasar, di sini hari ini.
 
Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah (SPT) Asisten Komisioner Rusli Mohd Noor berkata dalam kejadian 12.35 tengah hari itu, dua lelaki yang menunggang sebuah motosikal itu  memberhentikan kenderaan mereka di hadapan kedai emas tersebut.
   
"Dua lelaki memakai kemeja putih dan bertopi keledar penuh itu masuk ke dalam kedai berkenaan dan seorang daripada mereka bertindak memecahkan cermin pameran emas dengan menggunakan tukul besi.
     
"Rakannya bertindak mengaut semua barang kemas dalam dulang berkenaan sebelum melarikan diri. Kejadian itu berlaku tidak sampai seminit," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.
     
Beliau berkata, ketika kejadian terdapat dua pelanggan dan empat pekerja dalam kedai berkenaan dan mereka tidak mengalami sebarang kecederaan.  
   
"Kejadian itu berlaku dengan pantas dan mereka yang berada dalam kedai berkenaan tidak sempat berbuat apa-apa. Terdapat CCTV dalam premis berkenaan dan polis sedang meneliti rakamannya untuk siasatan lanjut," katanya.
   
Rusli berkata, semakan ke atas nombor pendaftaran motosikal yang digunakan dua lelaki berkenaan mendapati ia nombor palsu.
   
Beliau turut meminta orang ramai yang mempunyai maklumat berhubung kejadian itu agar menghubungi mana-mana balai polis berdekatan bagi membantu siasatan. - Bernama

No comments:

Post a Comment