Search This Blog

Wednesday, March 25, 2015

Bergambar sebelum tergelincirQHAIRUN FATIN (kanan) bergambar bersama rakan-rakannya semasa mendaki Bukit Tabur, Hulu Klang semalam. (Gambar ihsan JPAM Wilayah Persekutuan)


HULU KLANG – Keterujaan seorang remaja perempuan merasai pengalaman mendaki Bukit Tabur di sini berakhir dengan tragedi apabila dia cedera pada tulang belakang selepas tergelincir ke dalam gaung sedalam 200 meter semalam.
Mangsa, Qhairun Fatin Khairul Amin, 18, bersama sembilan rakannya dikatakan mendaki bukit tersebut pada pukul 8 pagi.
Mereka yang juga bekas pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan Padang Tembak di sini sempat bergambar sebelum mangsa dikatakan tergelincir.
Menurut rakan mangsa yang enggan dikenali, Qhairun Fatin sangat teruja untuk menyertai pendakian tersebut.
Bagaimanapun katanya, sebaik tiba pada tahap sembilan di bukit berkenaan, mangsa dilihat berada dalam keadaan kurang stabil sebelum terjatuh ke dalam gaung sedalam 200 meter.
“Kami terkejut apabila Qhairun Fatin menjerit dan dalam sekelip mata dia hilang daripada pandangan kami.
“Selepas apa yang berlaku, mungkin kami tidak mahu mendaki bukit atau gunung selepas ini,” katanya ketika ditemui Kosmo! di sini semalam.
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Khairuldin Saad berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan berhubung kejadian itu pada pukul 10.30 pagi dan sepasukan anggota bomba tiba di lokasi kejadian kira-kira 10 minit kemudian.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=0325&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_06.htm#ixzz3VE0MECTn 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment