Search This Blog

Wednesday, July 16, 2014

2 kali malang!


Alor Gajah: Malang berganda bagi dua beradik apabila bukan saja terbabit kemalangan dengan babi hutan, malah motosikal yang ditinggalkan selepas nahas hanya tinggal rangka selepas komponennya dicuri di Jalan Kampung Jelatang, di sini, kelmarin.
Difahamkan, motosikal Yamaha 125Z yang dibeli beberapa bulan lalu ditunggang Hartika Edi Harman, 21, bersama adiknya, Mohd Aidil Edi Harman, 19, hilang kawalan selepas dirempuh seekor babi hutan yang melintas jalan sebelum ditinggalkan berhampiran sebuah kedai makan.
Bagaimanapun, motosikal ditinggalkan sementara itu hanya tinggal rangka ketika mangsa datang ke tempat kejadian untuk mengambil kenderaanya semula selepas berbuka puasa.
Menurut sumber, mangsa bersama adiknya dalam perjalanan ke tempat kerja di Masjid Tanah sebelum seekor babi hutan dari atas bukit berdekatan meluru lalu terus merempuh motosikal dinaiki mereka.
“Akibat rempuhan itu, Mohd Aidil yang membonceng motosikal tercampak di atas jalan patah kaki kanan dan dihantar ke Hospital Alor Gajah untuk rawatan, manakala Hartika hanya cedera ringan.
“Motosikal mangsa yang rosak teruk bahagian hadapan ditinggalkan di sebuah kedai makan sebelum mangsa menghantar adiknya yang patah kaki kanan ke hospital untuk rawatan,” katanya, di sini, semalam.
Menurutnya, selesai berbuka puasa di rumah, mangsa datang semula untuk mengambil motosikalnya, namun terkejut apabila didapati beberapa komponennya hilang.
Hartika berkata, dia bercadang berbuka puasa untuk menghantar motosikalnya ke bengkel, namun malangnya kenderaan yang ditinggalkan tidak sampai sejam hanya tinggal rangka.
Berikutan kejadian itu, mangsa membuat laporan di Trafik Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Alor Gajah.
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Alor Gajah Superintendan Mohamad Laham mengesahkan mengenai laporan kehilangan beberapa komponen motosikal milik mangsa.
Foto
MOHD Aidil patah kaki kanan selepas motosikal diboncengnya merempuh seekor babi hutan.
Artikel ini disiarkan pada : 2014/07/16

No comments:

Post a Comment