Search This Blog

Monday, March 3, 2014

Suami, isteri ditahan, 2kg dadah dirampas

Suami, isteri ditahan, 2kg dadah dirampasPegawai Penyiasat Narkotik, Inspektor Teen Boon Hwi (kanan) menunjukkan dadah yang dirampas pada sidang media di Alor Setar, semalam, sambil diperhatikan Abdul Razak (dua dari kanan). Alor Setar: Sepasang suami isteri yang menikmati kemewahan hasil kegiatan pengedaran dadah sejak enam bulan lalu, ditahan dalam serbuan berasingan di sekitar daerah ini, Rabu lalu.

Berikutan tangkapan ke atas pasangan berusia 29 dan 39 tahun itu, polis merampas dua kilogram dadah jenis ketamin dan 1,750 biji pil Eramin 5 bernilai RM94,000.

Rampasan itu hasil serbuan Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kedah di sebuah rumah kedai di Lebuhraya Sultanah Bahiyah dan rumah suspek di Taman Seraya, di sini, antara jam 1.30 tengah hari hingga 2.30 petang.


Ada rekod jenayah

Ketua JSJN Kedah, Superintendan Abd Razak Md Zin, berkata suspek pertama yang mempunyai satu rekod jenayah lampau, ditahan di rumah kedai kosong yang dipercayai disewa untuk menyimpan dadah.

Berikutan penahanan suspek lelaki, polis menahan isterinya di rumah mereka.
“Siasatan mendapati dadah jenis ketamin dan Eramin 5 siap untuk diedarkan kepada pelanggan di daerah ini.
“Polis turut merampas sebuah Mercedes Benz dan Honda City, wang tunai RM12,000 dan dua rantai emas dengan nilai keseluruhan rampasan dianggar RM295,735,” katanya di sini, semalam.

Pasangan itu yang mempunyai dua anak, masing-masing berusia dua tahun dan 10 bulan, direman hingga Ahad ini bagi membantu siasatan.

No comments:

Post a Comment