Search This Blog

Wednesday, February 12, 2014

Miliki ‘gula-gula’ dadah


Oleh Mohd Jamilul Anbia Md Denin
Seri Iskandar: Dadah gula-gula buatan Thailand dipanggil pil `Yaba’ yang mampu membuat penagih menjadi agresif selain mampu menahan mata daripada tidur selama dua hari, dikesan mula diseludup dan dijual di negeri ini.

Pil berkenaan yang dikatakan banyak dijual di Laos dan Myanmar, dikesan diseludup oleh warga Thailand yang bekerja di negeri ini sebagai pasaran baru selepas mendapat permintaan tinggi di Kelantan yang dipanggil dengan nama pil kuda.


Sumber polis berkata, dalam kes terbaru, seorang remaja lelaki warga Thailand ditahan polis selepas dikesan memiliki pil Yaba dalam kuantiti besar di rumah sewanya di Bandar Seri Iskandar di sini.

Menurutnya, suspek yang berusia 18 tahun dan bekerja sebagai tukang masak di sebuah restoran, diberkas sepasukan anggota Jabatan Siasatan Jenayah Narkotik (JSJN) Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Perak Tengah dan Balai Polis Seri Iskandar yang melakukan intipan sejak beberapa hari lalu.


Sumber itu berkata, suspek ditahan jam 6 pagi semalam selepas polis menyerbu sebuah rumah kedai di Bandar Seri Iskandar, di sini.
Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.

Artikel ini disiarkan pada : 2014/02/12

No comments:

Post a Comment