Search This Blog

Tuesday, January 14, 2014

Drama kejar lori curi sejauh 80kmKETUA Bahagian Pengurusan IPD Tanah Merah, Asisten Superintendan Mohd. Fadzir Manap menunjukkan lori yang berjaya ditahan polis selepas mengejarnya lebih 80km di Tanah Merah kelmarin.


TANAH MERAH - Pemburuan polis ke atas sebuah lori yang dicuri tidak ubah seperti aksi filem apabila terpaksa mengejarnya sejauh 80 kilometer (km) selain melepaskan dua das tembakan.
Lebih dramatik pemandu lori yang memandu secara laju dan berbahaya itu bukan sahaja melanggar lima lampu isyarat merah, bahkan hampir membunuh orang ramai apabila nyaris merempuh kenderaan awam.
Dalam kejadian kira-kira pukul 5.20 petang kelmarin itu, lori tersebut akhirnya berjaya dirampas setelah salah satu das tembakan polis mengenai tayar lori menyebabkan ia terbabas ke dalam parit.
Ketua Polis Daerah Tanah Merah, Deputi Superintendan Abd. Aziz Mahmud berkata, usaha sama polis Jeli dan Tanah Merah itu bermula apabila polis Jeli menerima laporan sebuah lori dicuri di Selangor yang menghala ke arah Jeli, namun gagal menahannya.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=0114&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_04.htm#ixzz2qJhDYeoJ 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment