Search This Blog

Friday, July 5, 2013

Sesah isteri guna tali pinggang


Farid Kamal dibawa keluar dari Mahkamah Majistret di Kota Bharu, Kelantan semalam.


KOTA BHARU – Tindakan tidak berhati perut seorang petani membelasah isteri dengan tali pinggang sehingga cedera bulan lalu akhirnya berbalas apabila mahkamah menjatuhkan hukuman penjara lima bulan dan denda RM5,000 ke atas tertuduh semalam.
Lebih mendukacitakan, lelaki berstatus mualaf itu sanggup bertindak ganas ke atas wanita itu hanya kerana dia gagal mendapat wang RM10 daripada isterinya itu untuk membeli arak.
Majistret Nik Habri Muhamad mengenakan hukuman tersebut ke atas Farid Kamal Bala, 29, selepas dia mengaku bersalah memukul Siti Khadeejah, 32. Siti Khadeejah merupakan mualaf warga Thailand yang memeluk Islam enam tahun lalu.
Tertuduh didakwa memukul Siti Khadeejah pada pukul 8 malam, 8 Jun lalu di sebuah rumah di Pondok Terusan Pasir Tumboh dengan menggunakan tali pinggang menyebabkan wanita itu cedera di dahi, lengan tangan kanan dan jari kecil tangan kanan.
Timbalan Pendakwa Raya, Nurliyana Md. Zukri mengendalikan dakwaan mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara sehingga tiga tahun atau denda atau sebatan atau dengan mana-mana dua daripada seksaan tersebut jika sabit kesalahan.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=0705&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_02.htm#ixzz2Y7MqOZoU 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment