Search This Blog

Tuesday, May 21, 2013

Lelaki benci gay tembak mati seorang lelaki homoseksualNEW YORK 19 Mei - Seorang lelaki yang dipercayai membenci golongan gay, menembak mati seorang lelaki yang merupakan seorang homoseksual dalam satu kejadian di sebuah kawasan perumahan gay, di sini awal pagi semalam.
Jurucakap polis, Raymond Kelly berkata, mangsa yang dikenali sebagai Marc Carson, 32, meninggal dunia di sebuah hospital berhampiran selepas cedera parah akibat ditembak di bahagian muka.
"Kira-kira 15 minit sebelum tembakan dilepaskan, suspek dilihat membuang air kecil di luar sebuah restoran dan kemudian memasuki restoran itu sambil bertanyakan kepada seorang pelayan bar sama ada dia akan menghubungi polis.
"Selepas itu, suspek keluar dari restoran itu menuju ke kawasan perumahan Greenwich Valley dan terserempak dengan mangsa serta pasangannya yang juga seorang gay," katanya sambil menyifatkan kejadian itu sebagai perlakuan jenayah berasaskan kebencian.
Suspek yang dikenali sebagai Elliot Morales, 33, kemudian bertanyakan soalan kepada pasangan tersebut sama ada mereka adalah gay dan ingin mati, selain mengeluarkan kata-kata kesat kepada pasangan gay itu.
Suspek kemudian mengeluarkan pistol lalu menembak seorang daripada pasangan gay itu.
Suspek cuba melarikan diri selepas kejadian itu, namun berjaya ditahan polis yang berada di kawasan berhampiran.
Suspek sebelum ini pernah ditahan polis atas kesalahan cuba membunuh pada 1998. - AGENSI


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20130520/lu_04/Lelaki-benci-gay-tembak-mati-seorang-lelaki-homoseksual#ixzz2Tw205ham
© Utusan Melayu (M) Bhd 

No comments:

Post a Comment