Search This Blog

Saturday, April 6, 2013

Lukis gambar arwah adik

Foto
RAFEAH menunjukkan lukisan Norqaseh.


Oleh Suraya Roslan

Seremban: “Hampir setiap hari anak kedua melukis gambar adiknya bagi melepaskan rindu,” kata Rafeah Zainal Abidin, 35, ibu Nurdamia Husnina, 18 bulan, yang maut terkena kipas helikopter kawalan jauh di Kompleks Belia dan Sukan Paroi dekat sini, 20 Mac lalu.

Rafeah berkata, anak keduanya, Norqaseh Hanisa, 6, akan melukis gambar adiknya bersama ahli keluarga lain apabila teringatkan adiknya itu.

“Norqaseh memang rapat dengan arwah, setiap hari melukis gambar ahli keluarga dan apabila ditanya, dia beritahu rindukan adiknya itu.

“Malah, dia melihat sendiri ketika kejadian itu menyebabkan dia demam,” katanya ketika ditemui selepas menerima kunjungan isteri Menteri Besar, Datin Seri Raja Salbiah Tunku Nujumuddin dan 25 ahli Pertubuhan Kebajikan Isteri Wakil Rakyat dan Pegawai Tinggi Kerajaan (PEKERTI) dan Majlis Kebangsaan Pertubuhan Wanita Malaysia (NCWO) di rumahnya di Taman Bakawali, di sini, semalam.
Rafeah berkata, lebih memilukan apabila suaminya, Banee Yamin Idris, 35, kerap tidak sihat dan terbaru terpaksa dikejarkan ke Klinik Kesihatan Ampangan berikutan sakit dada, Selasa lalu.

No comments:

Post a Comment