Search This Blog

Monday, April 22, 2013

Lelaki ditahan bersama rokok seludup RM360,000
ABDULLAH (tiga dari kanan) melihat sebahagian daripada rokok yang dirampas daripada seorang lelaki di Depoh Kastam Jalan Panji Alam, Kuala Terengganu semalam.


KUALA TERENGGANU - Perbuatan seorang tukang paip mengaut keuntungan dengan mengedar rokok seludup ke negeri ini tidak bertahan lama apabila dia ditahan bersama barangan itu yang bernilai lebih RM365,000.
Lelaki yang berusia 39 tahun dari Puchong, Selangor itu diberkas pada pukul 5 petang di persimpangan lampu isyarat dekat Kuala Ibai di sini ketika dalam perjalanan ke bandar Kuala Terengganu pada Selasa lalu.
Menurut Pengarah Kastam Terengganu, Abdullah Zawawi Abd. Latiff, penahanan terhadap suspek dibuat selepas pihaknya mengesan sebuah van yang dinaiki lelaki itu kira-kira tiga jam selepas melakukan intipan.
"Pemeriksaan lanjut, kita menemui beberapa kotak mengandungi 3,650 kartun rokok putih jenis John Merah yang dipercayai belum mendapat kelulusan pihak kastam.
"Kita percaya kesemua rokok yang bernilai RM365,146 (termasuk cukai) adalah untuk edaran sekitar kawasan Kuala Terengganu," katanya ketika ditemui di sini semalam.


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=0422&pub=Kosmo&sec=Negara&pg=ne_06.htm#ixzz2R8e1B8o0 
Hakcipta terpelihara 

No comments:

Post a Comment