Search This Blog

Saturday, April 6, 2013

Dua kereta berpusingJempol: Seorang lelaki terbunuh manakala enam lagi cedera termasuk seorang bayi berusia tiga bulan dalam kemalangan membabitkan tiga kenderaan di Kilometer 20, Jalan Bahau-Keratong di sini, kelmarin.

Dalam kejadian jam 8.55 malam itu, P Kumaran, 37, yang memandu Proton Iswara maut di tempat kejadian selepas tersepit di tempat duduk. Ketua Polis Daerah Jempol Superintendan Hamzah Alias berkata, hasil siasatan awal mendapati kejadian berlaku apabila Perodua Viva dari Keratong dinaiki dua lelaki berusia 50-an cuba memotong sebuah kenderaan.


“Bagaimanapun, pemandu kereta itu tidak sempat memasuki kembali laluannya lalu bertembung lori enam tan dari arah bertentangan.

“Akibat rempuhan itu, Perodua Viva bergesel dan merempuh kereta Proton Iswara dipandu Kumaran yang datang dari Bahau,” katanya di sini, semalam. Hamzah berkata, rempuhan itu menyebabkan kereta Perodua Viva berpusing bersama Proton Iswara sehingga ke kanan jalan.


“Kumaran maut di tempat kejadian akibat parah di kepala manakala isterinya berusia 30-an, anak perempuan berusia dua tahun dan bayi lelaki berusia tiga bulan cedera ringan.


“Dua lelaki yang menaiki Perodua Viva dan pemandu lori cedera dan mereka kini dirawat di Hospital Jempol,” katanya.

No comments:

Post a Comment