Search This Blog

Monday, March 25, 2013

Suami isteri nyaris hilang anakAMPANG - Sepasang suami isteri menempuh detik mencemaskan apabila anak perempuan mereka yang ditinggalkan dalam kereta dilarikan seorang lelaki, di Taman Kosas, malam kelmarin.

Ketika kejadian kira-kira jam 11.50 malam itu, suami isteri itu  dipercayai meninggalkan kanak-kanak itu dalam kereta Honda Accord kerana mahu mengambil seorang lagi anaknya yang berusia lima tahun di sebuah taska di sini.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Amiruddin Jamaluddin berkata, saksi memberitahu melihat suspek keluar dari sebuah kereta Proton Waja dan masuk ke dalam kereta mangsa.

“Sebaik menerima laporan, kami cuba mengesan kenderaan itu melalui tiga telefon bimbit ditinggalkan mangsa dalam kereta itu,” katanya.

Menurutnya, sepasukan anggota polis yang membuat rondaan di kawasan Sentul mendapati kereta itu ditinggalkan suspek di sebuah restoran di Jalan Genting Klang, Setapak.

“Kami mendapati anak mangsa berada dalam kereta, siasatan masih dijalankan ke atas kanak-kanak itu dan motif kejadian,” katanya.

Kes disiasat mengikut Seksyen 379 dan 342 Kanun Kesalahan.

No comments:

Post a Comment