Search This Blog

Saturday, February 23, 2013

Bergasak angkara hutang


pix_topright
Georgetown: Anggota polis melepaskan satu das tembakan ketika cuba meleraikan pergaduhan antara dua kumpulan kongsi gelap di sebuah kelab malam di Jalan Lumba Kuda, di sini, malam kelmarin.

Dalam kejadian jam 10.30 malam itu, dua ahli kumpulan terbabit dikatakan mempunyai masalah berkaitan hutang dan dendam lama cuba mencetuskan kekecohan.


Pergaduhan itu berlaku antara pengusaha kelab terbabit dan seorang lelaki yang juga ketua kumpulan sebuah kongsi gelap bersama beberapa ahli lain.

Dalam kejadian itu, pengusaha kelab berkenaan mengalami kecederaan di tangan, kepala dan badan selepas dipukul hampir 10 individu sebelum polis tiba dan meleraikan pergaduhan terbabit.


Ketika cuba meleraikan pergaduhan itu, sebuah kereta dinaiki ahli kumpulan kongsi gelap cuba melanggar anggota polis sebelum satu tembakan dilepaskan terkena tayar kenderaan terbabit.


Ketua Polis Pulau Pinang Datuk Abdul Rahim Hanafi berkata, tindakan pantas anggota polis yang tiba di lokasi kejadian selepas menerima maklumat orang awam berjaya menghalang pergaduhan terbabit menjadi lebih teruk.

No comments:

Post a Comment