Search This Blog

Monday, January 7, 2013

Spa kesihatan diserbuAnggota polis memeriksa sebahagian daripada wanita termasuk warga asing yang disyaki terlibat dalam aktiviti pelacuran di sebuah pusat rawatan kecantikan di Kajang, Selangor, malam kelmarin.
KUALA LUMPUR 5 Jan. - Sebuah pusat rawatan kecantikan yang beroperasi di sebuah hotel dikesan turut menyediakan khidmat seks kepada pelanggan selepas diserbu sepasukan polis di sekitar daerah Kajang malam tadi.
Kegiatan itu terbongkar hasil penyamaran dua anggota polis sehingga membolehkan sebanyak 31 wanita berusia lingkungan 20-an hingga 30-an ditahan kerana terlibat dalam pelacuran.
Menurut jurucakap polis, serbuan diketuai Inspektor Emmi Shah Fadhil dari Unit Risikan dan Operasi Perancang Pencegahan Jenayah, Ibu Pejabat Polis Kontinjen Selangor mendapati 16 daripada wanita yang ditahan merupakan warga tempatan.
"Mereka yang ditahan selebihnya terdiri daripada 11 warga Vietnam, masing-masing dua wanita China dan Indonesia serta seorang warga Rusia. Kesemua mereka didapati menyalah guna pas lawatan sosial untuk bekerja di premis itu.
"Ketika serbuan, ada pelanggan sedang diurut dan sedang melakukan hubungan seks. Seramai lima pelanggan dan dua penjaga premis ditahan," katanya ketika dihubungi Mingguan Malaysia hari ini.
Menurut jurucakap itu, polis turut merampas buku log yang menyenaraikan nama pelanggan dan pelacur yang ditempah bagi membantu siasatan.
Pemeriksaan awal turut mendapati, premis yang beroperasi 24 jam itu dilengkapi dengan kemudahan lebih 20 bilik kecil.
Difahamkan, bayaran sebanyak RM218 dikenakan kepada pelanggan yang ingin mendapatkan khidmat seks. Bagaimanapun, pelacur terbabit hanya menerima upah RM25 bagi setiap perkhidmatan mereka.
Dalam pada itu, salah seorang pekerja seks yang ditahan mendakwa dia memperoleh gaji sehingga RM3,000 sebulan hasil pendapatan di premis tersebut.
"Saya ibu tunggal, selepas hantar anak ke sekolah, saya terus masuk kerja dan sudah empat tahun kerja di sini namun selepas pelacur warga asing masuk, pendapatan saya terjejas," katanya.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Kota/20130106/wk_01/Spa-kesihatan-diserbu#ixzz2HGoletbM
© Utusan Melayu (M) Bhd 

No comments:

Post a Comment