Search This Blog

Saturday, January 5, 2013

Mayat misteri guru hilang ditemui reput 
Kota Tinggi: Misteri kegagalan seorang guru lelaki hadir bertugas sejak sekolah dibuka mulai Selasa lalu, berakhir dengan penemuan mayatnya yang sudah reput, dipercayai meninggal dunia sejak sebulan lalu.

Mayat pengajar Jurusan Otomobil di Sekolah Menengah Teknik Kota Tinggi, Saw Kok Hyong, 59, ditemui beberapa guru yang meninjau kuarters kediaman didiaminya sendirian jam 11.30 pagi kelmarin.
Kumpulan guru terbabit diarah mencarinya di kediaman berkenaan selepas mangsa gagal hadir mesyuarat pada pagi Selasa dan Rabu. Mangsa yang mula bertugas dan mengajar di sekolah itu sejak 1989 adalah seorang duda dengan anak lelaki tunggalnya sedang belajar di United Kingdom.

Ketika tiba di kediaman mangsa, kumpulan guru terbabit mendapati kereta mangsa berada di garajnya, manakala rumah berkenaan dikunci dari dalam dan usaha memanggilnya tidak berjawab.

Mereka kemudian merujuk kepada Balai Polis Kota Tinggi sebelum dinasihatkan berikhtiar membuka pintu rumah itu.

Sejurus berjaya membuka pintu rumah terbabit, mereka menemui mayat mangsa yang berpakaian kain sarung dan kemeja T dalam keadaan tertiarap di ruang makan rumah berkenaan.

No comments:

Post a Comment