Tiga tidak mengaku miliki heroin
Shalehuddin (kanan) dan Mazron (kiri) keluar dari mahkamah selepas dituduh, semalam.
KOTA BHARU – Tiga termasuk seorang wanita mengaku tidak bersalah memiliki 0.1 gram heroin di sebuah rumah di Ketereh di sini, Ahad lalu.

Mazron Shah Muhamad, 29, Hasniraiza Azis, 36, dan Shalehuddin Hassan, 43, dituduh memiliki dadah berkenaan di sebuah rumah si Kampung Batu 11 ½ Ketereh di sini, pada jam 1 petang, 16 Disember.

Mereka didakwa mengikut Seksyen 12(2) Akta Dadah Berbahaya 1952 yang memperuntukkan hukuman denda sehingga RM100,000 atau penjara yang tidak lebih lima tahun.

Pada prosiding semalam, Mazron Shah dan Hasniraiza bagaimanapun mengaku tidak bersalah sementara Shalehuddin pula sebaliknya.

Hukuman terhadap Shalehuddin bagaimanapun ditangguhkan bagi mendapatkan berat sebenar dadah berkenaan dan kesemuanya dibenarkan diikat jamin RM8,000 setiap seorang.

Dalam perkembangan lain, mereka turut didakwa memiliki 0.1 gram dadah jenis metamphetamine pada masa, tarikh dan lokasi yang sama.

Pendakwaan dijalankan Timbalan Pendakwa Raya negeri, Noor Dayana Mohamad di hadapan Majistret Mohd Fazaly Ali Mohd Ghazaly.

Kes bersambung 17 Februari depan.