Search This Blog

Thursday, December 20, 2012

Kanak-kanak empat tahun maut kemalangan di Tapah         
IPOH: Seorang kanak-kanak berusia empat tahun terbunuh setelah motosikal yang dinaiki bersama kedua ibu bapanya dirempuh sebuah kenderaan pacuan empat roda di Kilometer 3 Jalan Bidor-Teluk Intan, dekat Tapah, malam tadi.

Ketua Polis Daerah Tapah, Supt Somsak a/l Din Keriau berkata mangsa, Adam Mohd Rosidi yang mengalami cedera parah di kepala meninggal dunia ketika dirawat di Hospital Tapah.
Bapa mangsa Mohd Rosidi, 20, yang cedera parah akibat tercampak dari motosikal yang ditungganginya itu dirawat di Hospital Teluk Intan manakala isterinya Sharima Hishamuddin, 19, yang turt cedera parah menerima rawatan di Hospital Tapah, katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Beliau berkata kejadian berlaku pada 8.15 malam ketika tiga beranak itu sedang dalam perjalanan dari Teluk Intan ke rumah mereka di Kampung Jeram, Mengkuang, Bidor, sebelum dirempuh kenderaan pacuan empat roda tersebut yang datang dari arah bertentangan.


Somsak berkata hasil siasatan mendapati kenderaan yang dipandu seorang lelaki berusia 70 tahun itu dikatakan cuba membelok di satu persimpangan sebelum merempuh motosikal yang dinaiki mangsa.


Pemandu itu ditahan sebelum dibebaskan dengan ikat jamin polis setelah membuat laporan di Balai Polis Tapah. - Bernama

No comments:

Post a Comment