Search This Blog

Monday, October 15, 2012

4 penunggang, pembonceng motosikal maut nahas jalan

4 penunggang, pembonceng motosikal maut nahas jalan - Semasa - Sinar Harian:

JOHOR BAHRU - Empat penunggang dan pembonceng motosikal, termasuk seorang pelajar tingkatan lima yang bakal menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) November ini, terbunuh setelah motosikal yang dinaiki bertembung dalam satu kemalangan di Jalan Masai-Kong-Kong di sini hari ini.
   
Ketua Polis Daerah Seri Alam Superintenden Roslan Zainudin berkata, kejadian yang berlaku pada kira-kira 3 pagi itu turut melibatkan seorang pelajar politeknik serta dua pekerja syarikat swasta.
   
Beliau berkata mangsa yang meninggal dunia ialah K.Thinakaran, 18, Nur Natasya Ashiqin Zulkifli, Mohamad Aufa Arshad, dan S.Suthan yang masing masing berumur 20 tahun.
   
"Kemalangan membabitkan motosikal jenis Kawasaki 250 dan Yamaha RXZ apabila salah sebuah motosikal yang ditunggang mangsa dikatakan memasuki arah bertentangan menyebabkan berlaku pelanggaran.
   
"Pertembungan itu menyebabkan kesemua mangsa meninggal dunia di tempat kejadian, dan mayat dihantar ke Unit Forensik Hospital Sultan Ismail untuk bedah siasat sebelum dituntut keluarga masing-masing," katanya ketika dihubungi.
   
Roslan berkata kes disiasat mengikut Seksyen 41 Akta Pengangkutan Jalan 1987 dan saksi yang melihat kejadian itu diminta tampil membantu siasatan dengan menghubungi mana-mana balai polis. - Bernama

No comments:

Post a Comment