Search This Blog

Monday, October 15, 2012

3 maut, seorang kritikal dalam kemalangan di Muar

3 maut, seorang kritikal dalam kemalangan di Muar:

LEDANG 14 Okt. - Tiga beranak maut dan seorang lagi cedera parah apabila kereta yang dinaiki bertembung dengan sebuah lori di Kilometer 5, Jalan Muar-Tangkak di sini semalam.
Dalam kejadian pukul 4.45 petang itu, mangsa, Mohd. Adzhar Abu Bakar, 29, dua anaknya, Mohd. Wahyu, 3, dan Nursyifa Qistina, 2, terbunuh akibat kecederaan parah.
Mohd. Wahyu disahkan meninggal dunia pada pukul 6 petang diikuti Nursyifa Qistina tiga jam kemudian manakala Mohd. Adzhar pada pukul 3 pagi ini ketika kesemua mereka dirawat di Hospital Pakar Sultanah Fatimah (HPSF), Muar.
Adik ipar Mohd. Adzhar iaitu Safawi Abd. Malik, 20-an, dilaporkan kritikal, manakala isteri Mohd. Adzhar yang memandu kereta tersebut, Salasiah Abd. Malik, 29, dalam keadaan stabil dan masih dirawat di HPSF.
Sementara itu, pemandu lori, Mohd. Shahril Abu, 27, yang berasal dari Tangkak hanya mengalami cedera ringan di kaki dan tangan.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20121014/dn_17/3-maut-seorang-kritikal-dalam-kemalangan-di-Muar#ixzz29Lh0xYqo
© Utusan Melayu (M) Bhd 

No comments:

Post a Comment