Search This Blog

Monday, September 10, 2012

Pengusaha pasar malam dinasihat akur notis tutup
         
KUALA LUMPUR: Pengusaha pasar malam Kerinchi yang masih menjalankan perniagaan pada setiap Isnin dan Jumaat dinasihatkan supaya akur pada notis arahan tutup dikeluarkan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).

Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar, Datuk Raja Nong Chik Zainal Abidin berkata, pihaknya dimaklumkan DBKL sudah memberi peluang penangguhan sehingga akhir Ramadan lalu, namun masih ada peniaga yang ingkar terhadap arahan tutup tujuh bulan lalu.


“Saya difahamkan penutupan pasar malam Kerinchi dibuat berdasarkan permintaan penduduk setempat. Mereka tidak mahu pasar malam ditambah daripada dua kepada empat hari berikutan berdepan masalah kesesakan serta tiada tempat letak kenderaan.

“Malah, notis dan peluang penangguhan juga sudah diberi kepada peniaga. Jadi, ada baiknya mereka akur demi keselesaan penduduk di sini,” katanya pada sidang media selepas menghadiri Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri Persatuan Penduduk Flat Empat Tingkat, Kampung Kerinchi, anjuran Suez Domain Sdn Bhd (Suez Domain), di sini, semalam.


Hadir sama, Pengarah Suez Domain, Abdul Hadi Ahmad dan Pengerusi Persatuan Penduduk Flat Empat Tingkat Kampung Kerinchi, Ahmad Rahmat.


Selain jamuan makan, Suez Domain menyerahkan sumbangan raya kepada anak penduduk flat berkenaan.


Menurut Raja Nong Chik, beliau percaya isu itu hanya sebahagian agenda pihak pembangkang untuk memporak-perandakan rancangan pembangunan kawasan berkenaan.

No comments:

Post a Comment