Search This Blog

Thursday, September 6, 2012

Nyawa melayang di tangan abangOleh Rosli Ilham
am@hmetro.com.my
         
KEMAMAN: Berpunca daripada masalah tayar motosikal pancit, nyawa seorang lelaki melayang di tangan abang kandungnya sendiri selepas dua beradik itu bergaduh di rumah ibu bapa mereka di Kampung Telaga Papan, Kerteh, dekat sini, kelmarin.

Dalam kejadian jam 8 malam itu, Abdul Hisham Ahmad, 23, yang cedera di perut dipercayai akibat tikaman satu objek tajam rebah di ruang tamu rumah sebelum disahkan meninggal dunia ketika menerima rawatan di Klinik Kesihatan Kerteh, setengah jam selepas itu.
Kejadian berlaku apabila mangsa bertengkar dengan abangnya yang berusia 37 tahun selepas abangnya itu tidak puas hati kerana mangsa yang juga adik bongsunya tidak membaiki tayar motosikal ibu mereka yang pancit.

Bapa mangsa, Ahmad Din, 59, berkata ketika kejadian, dia menonton televisyen di ruang tamu bersama dua beradik itu dan pada mulanya tidak mempedulikan pertengkaran kedua-dua anaknya itu kerana menganggap ia hanya perkara kecil.


“Bagaimanapun, pertengkaran itu semakin memuncak sehingga berlaku pergelutan antara mereka menyebabkan saya bertindak menghalau si abang keluar dari rumah,” katanya.

No comments:

Post a Comment