Search This Blog

Thursday, June 14, 2012

Tiga beranak rentung berpelukanTAHIR melihat ruang tamu rumahnya yang hangus akibat kebakaran hingga mengorbankan isteri dan dua cucunya di Samarahan, Sarawak semalam.


SAMARAHAN – Seorang tauke kedai runcit yang leka menyelamatkan harta benda menyesal tak sudah apabila terpaksa menerima hakikat yang dia kini hidup bersendirian selepas isteri dan dua cucunya yang disangka telah terselamat ditemui rentung berpelukan semalam.
Kejadian memilukan di Kampung Rembus di sini itu berlaku pukul 2 petang apabila Uka Jenal, 54, dan dua cucunya, Kristino Ronaldo Reagan, 6, dan Roni Austin, 4, gagal menyelamatkan diri sebelum ditemui rentung di dalam sebuah bilik di aras atas rumah dua tingkat tersebut.
Difahamkan, suami Uka, Tahir Sabar, 57, yang sedang berniaga di tingkat bawah bergegas keluar.
Sebaik tiba, dia terus menyambut seorang lagi cucunya, Bryan Ferdinand Freedick, satu tahun, yang sempat dibawa Uka sebelum wanita itu masuk semula ke dalam rumah untuk menyelamatkan Kristino Ronaldo dan Roni.
Bagaimanapun, niat Uka tidak kesampaian apabila dia dan dua cucunya itu dipercayai terperangkap dalam api marak sebelum mati terbakar.
Difahamkan, ketika kejadian ibu bapa dua beradik yang turut tinggal di rumah itu keluar bekerja.

No comments:

Post a Comment