Search This Blog

Saturday, June 23, 2012

Rempuh treler rosak

SEREMBAN: “Ketika bunyi meletup kali pertama, saya gerakkan treler ke lorong kecemasan sebelum memeriksa dan melihat dua tayar tengah kiri pancit.
“Ketika berdiri di depan treler untuk menelefon bos memaklumkan kejadian, tiba-tiba terdengar satu lagi letupan. Saya ingatkan besi patah, tetapi apabila memeriksa di belakang, saya terkejut melihat penunggang motosikal terperosok di bawah tayar belakang kanan,” kata pemandu treler, K Krishnan, 32.

Dalam kejadian 6.30 petang kelmarin, pekerja pasar raya, Mohamad Zainurin Salleh, 22, yang menunggang motosikal Yamaha LC maut selepas dipercayai terbabas sebelum melanggar belakang treler itu di Kilometer 260.4, Lebuhraya Utara-Selatan, di sini.
Mangsa yang bekerja di sebuah pasar raya di Nilai, dekat sini, dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Senawang mati di tempat kejadian akibat parah di kepala dan badan.

Krishnan berkata, sebelum kejadian dia dalam perjalanan dari Bukit Raja, Klang untuk menghantar gegelung besi ke Tampin. “Apabila melihat tayar pancit, saya segera meletakkan tanda amaran beberapa meter di belakang treler.

“Saya berdiri di depan treler sambil menghubungi bos memberitahu masalah itu, tetapi tak sangka berlaku kemalangan ini,” katanya.

No comments:

Post a Comment