Search This Blog

Sunday, March 11, 2012

Pak andam terbunuh


       
BACHOK: “Kalau Che mati esok, adik nak tinggal dengan siapa.” Itu pertanyaan terakhir seorang pak andam kepada anak angkatnya sebelum maut apabila kereta Perodua Viva dinaiki terbabas dan merempuh pokok di Padang Melintang, Jalan Beris Kubor Besar, dekat sini, semalam.

Dalam kejadian jam 3 pagi, Mohd Sukri Husin, 40, berasal dari Kampung Baru Bukit Rambutan, Jertih, meninggal dunia di tempat kejadian akibat cedera parah di kepala dan badan.


Mangsa dikatakan baru pulang daripada memasang pelamin di Bachok menaiki kereta dipandu rakannya, Mohd Fitrey Jelani, 17, sebelum terbabit kemalangan.

Rakan mangsa patah kaki kanan serta tulang rusuk dan dirawat di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM), Kubang Kerian, manakala mayat mangsa dibawa ke HUSM untuk bedah siasat sebelum dituntut keluarganya untuk dikebumikan.


Menurut abang mangsa, Mohd Nawi Husin, 53, sehari sebelum kejadian, anak angkat adiknya, Nurul Kamila Mohd Fauzi, 10, menghubunginya dan menceritakan pertanyaan aneh bapa angkatnya yang membahasakan diri sebagai Che.


Katanya, adiknya menjadi pak andam sejak 10 tahun lalu dan tinggal bersama anak angkatnya di Pengkalan Chepa, dekat sini.

No comments:

Post a Comment