Search This Blog

Monday, March 26, 2012

Kes wanita parah terima bungkusan masih disiasat

Berita Harian Online | Kes wanita parah terima bungkusan masih disiasat:
MELAKA TENGAH: Polis masih menyiasat kes seorang wanita yang parah selepas satu bungkusan kiriman dipercayai bom buatan sendiri, meletup ketika mangsa cuba mengalihkan dari kawasan pagar rumah neneknya di Kampung Ramuan Cina Besar, Lubok Cina, Alor Gajah, pada 1 Mac lalu. 

Ketua Polis negeri, Datuk Chuah Ghee Lye berkata, kes itu masih dalam peringkat siasatan dan belum ada lagi suspek yang didakwa berhubung kejadian berkenaan setakat ini.
“Kita masih lagi menyiasat mengenai kes ini dan belum ada sebarang kenyataan mengenainya yang boleh kita dibuat setakat ini.
“Polis akan memaklumkannya jika ada sebarang perkembangan nanti,” katanya kepada pemberita selepas merasmikan Sambutan Peringatan Hari Polis Ke-205 di Padang Kawad Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) negeri di Bukit Beruang dekat sini, semalam. 

Katanya, semua lima suspek termasuk abang mangsa berusia 35 tahun yang ditahan juga sudah dibebaskan selepas seminggu direman. 

Dalam kejadian kira-kira jam 8.45 pagi itu, Norasyikin Md Esa, 27, yang bekerja sebagai juruwang cedera hampir seluruh badan selepas tercampak beberapa meter dari kawasan letupan berkenaan. 

Susulan kejadian itu, polis menahan empat lelaki di sekitar Masjid Tanah dan Batu Berendam termasuk abang wanita berkenaan, diikuti seorang lagi suspek berusia 24 tahun yang menyerah diri di IPK negeri.

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment