Search This Blog

Tuesday, January 31, 2012

Pekerja kilang terbunuh motosikal rempuh teksi


KUANTAN 30 Jan. - Seorang pekerja kilang terbunuh selepas motosikal yang ditunggangnya merempuh bahagian kiri sebuah teksi di Kilometer 41 Jalan Lipis - Merapoh dekat Kuala Lipis semalam.

Mangsa, Kamarul Azman Abidin, 27, dari Kampung Sungai Mun, Kechau, Kuala Lipis meninggal dunia ketika dalam perjalanan ke Hospital Lipis akibat kecederaan parah yang dialaminya.

Menurut Ketua Jabatan Ketenteraman Awam dan Trafik Pahang, Supritendan Mohamed Fauzi Abdul Rahim, dalam kejadian pukul 8 malam itu mangsa dari arah Kuala Lipis menuju ke Merapoh.

Katanya, pemandu teksi berusia 40-an itu pula memandu sendirian dan dalam perjalanan dari arah Merapoh ke Kuala Lipis untuk singgah di Masjid Sungai Mun bagi menunaikan solat bagaimanapun dia telah terlepas beberapa meter ke hadapan.

"Pemandu itu membuat pusingan 'U' kerana mahu berpatah balik ke Jalan Lipis - Merapoh dan pada masa sama mangsa yang datang dari arah bertentangan melanggar bahagian pintu kiri teksi itu," katanya.Utusan Malaysia Online - Pahang:

'via Blog this'

No comments:

Post a Comment