Search This Blog

Tuesday, December 20, 2011

Suami isteri dicekup curi barang pasar raya

KLANG: Sepasang suami isteri yang asyik memasukkan pelbagai barangan ke dalam kereta dipercayai dicuri dari pasar raya, di sini, dicekup pengawal keselamatan selepas curiga dengan tindak-tanduk cemas pasangan terbabit.

Ketua Polis Daerah Klang Utara, Superintendan Mohamad Shukor Sulong berkata, dalam kejadian jam 4 petang kelmarin, kedua-dua suspek berusia 29 tahun ditahan di tempat letak kenderaan apabila gagal menunjukkan resit pembayaran.


Menurutnya, pengawal keselamatan pasar raya itu menahan suspek selepas 12 barangan pelbagai jenis termasuk seluar dalam, mesin pembersih hampagas, buku dan pen yang cuba dipindahkan suspek dari troli ke kereta mereka tidak mempunyai resit pembayaran.

“Suspek menyangka dapat meloloskan diri selepas dipercayai mencuri barangan yang dianggarkan bernilai lebih RM200 itu tetapi mereka ditangkap pengawal keselamatan yang bertugas,” katanya.


Mohamad Shukor berkata, siasatan mendapati pasangan suami isteri itu didapati tidak membayar barang yang diambil.


Katanya, kes itu disiasat mengikut Seksyen 380 Kanun Keseksaan iaitu mencuri dalam bangunan.

Jika disabitkan kesalahan, kedua-duanya berdepan hukuman maksimum penjara 10 tahun dan denda atau boleh juga disebat untuk kesalahan kali kedua dan berikutnya.

myMetro | Suami isteri dicekup curi barang pasar raya:

No comments:

Post a Comment